RENTOUTUSVALMENNUS TRAUMOJEN HOIDOSSA – Rentoutusvalmennus Rauha

Rentoutusvalmennus Rauha

RENTOUTUSVALMENNUS TRAUMOJEN HOIDOSSA

RENTOUTUSVALMENNUS ON MAHTAVA ITSEHOITOKEINO OMAN MIELEN HOITOON.

Rentoutusvalmennuksen avulla voi hyvin tehokkaasti hoitaa erilaisia traumoja, pelkotiloja , ahdistuneisuuta tai paniikkioireita.  Se on myös hyvin lempeä ja turvallinen keino, jonka avulla ikäviä asioita ei kohdata suoraan, koska asioiden suoralla kohtaamisella voisi olla ikäviä ja arvaamattomia  reaktioita.

Sen sijaan ikävät ja traumaattiset asiat kohdataan mielikuvien ja positiivisten ja vahvistavien  suggestioiden avulla positiivista psykologiaa apuna käyttäen. Positiiviset viestit kulkeutuvat suoraan alitajuntaan ja korjaus mielessä tapahtuu hyvin lempeällä, mutta tehokkaalla tavalla.

Tähän mahtavaan työkaluun kun vielä littetään omat kokemukseni traumoista, pelkotiloista, ahdistuneisuudesta ja paniikkioireista, niin kyseessä on todella tehokas itsehoitotyökalu. Olen joutunut käytännössä rakentamaan psyykeni uudestaan hyvin traumaattisen lapsuuden jälkeen, joten omakohtaisen kokemuksen myötä pystyn rakentamaan hyvin toimivia rentoutuksia.

Tehdäänpä tästä esimerkki.

Esimerkkiasiakas on kohdannut lapsena paljon pelottavia ja ikäviä asioita, esim vanhempien välisiä väkivaltatilanteita, jonka seurauksena oma perustutrvallisuudentunne on järkkynyt.

Erilaiset tuosta traumasta muistuttavat tilanteet laukaisevat aikuisenakin voimakkaan hätätilan ja pelkoreaktion mieleen . Esim vihaiset tai kovaääniset ihmiset saattavat laukaista tuon lapsuuden trauman.

Kun tuo trauma pääsee pintaan, niin jopa päiviä saattaa kulua, että henkilö pääsee takaisin tasapainoon. Tällaisen trauman kantaminen vie paljon energiaa ja kuluttaa voimavaroja sekä syö elämänlaatua ja kaiken lisäksi hankaloittaa ihmissuhteita.

Mistä siis lähtisin suunnittelemaan rentoutusta tällaiselle henkilölle?

Rentoutus alkaa aina syvällisellä kehorentoutuksella. Jo pelkästään tällä syvällisellä kehorentoutuksella on hyvin paljon psyykeä hoitavia ominaisuuksia, sillä sen ansiosta autonominen hermosto tasapainottuu, stressihormonitasot laskevat merkittävästi, mieliala kohoaa ja itsehallinnan tunne vahvistuu. Kaikki tämä rauhoittaa mieltä ja auttaa hallitsemaan mieltä sekä tyynnyttää traumasta aiheutuvia voimakkaita reaktioita. Mieli rauhoittuu ja tasapainottuu.

Tähän jo sinänsä tehokkaaseen kehorentoutukseen liitetään vielä  mielikuva, jossa traumatisoituneelle mielelle rakennettaisiin turvapaikka, josta käsin voisi käsitellä turvallisesti pelottavaia asiat. Lopuksi vielä lisäisin positiivisia suggestioita  vahvistamaan turvallisuuden tunnetta ja hyvän olon tunteita.

Tehokkainta olisi rakentaa muutama erilainen rentoutus, jotta mielen eri alueet tulisi kattavasti kohdattua ja hoidettua. Myös erilaiset pienet pohdintatehtävät olisi mahdollista liittää rentoutusvalmennuksen tueksi.

Aika mahtava, tehokas ja turvallinen itsehoitokeino siis. Ja vieläpä hyvin helppokäyttöinen.

15-20min rentoutusäänitteen kuuntelu päivittäin tai muutaman kerran viikossa lisää hyvinvointiasi merkittävästi

 

ASIAKKAANI KUTSUIKIN RENTOUTUKSIANI OSUVASTI ÄÄNITERAPIAKSI.

 

Käy ihmeessä tutustumassa valmiisiin rentoutusvalmennuskokonaisuuksiin verkkokaupassani

 

Tai jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesti suunnitellusta rentoutusvalmennuksesta, niin laita viestiä rentoutusvalmennus.rauha@gmail.com

terveisin Minna Kuusivuori

rentoutusvalmentaja shl