Ihminen on rakennettu niin, että samanlaisena toistuvat rutiinit tuovat turvaa ja tuntuvat hyvältä. Tällä tavalla meidän ei tarvitse käyttää voimavarojamme ja energiaamme muutoksiin sopeutumiseen
Jos joudumme kohtaamaan tuosta tutusta ja turvallisesta rutiinista poikkeavan uuden tilanteen joudumme käyttämään sopeutumisenergiaa. Sopeutumisenergiaa tarvitaan kaikissa muutostilanteissa , myös positiivisissa muutoksissa. Pyrimme luontaisesti säästämään tuota sopeutumisenergiaa kaikin mahdollisin tavoin.
Haastavan tilanteen kohdatessamme valitsemme joko taistelun tai tilanteeseen sopeutumisen. Mieluiten valitsemme sopeutumisen, sillä se kuluttaa huomattavasti vähemmän sopeutumisenergiaa.
Tuota kallisarvoista sopeutumisenergiaa on käytettävissä rajallinen määrä .
Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän sitä on kulutettu. Nuorena jaksaa muutoksia ja erilaisia uusia tilanteita, mutta vanhenemisen myötä sopeutumisenergia vähenee. Tästä syystä iäkkäämpien ihmisten sietokyky erilaisia uusia asioita kohtaan on usein huono. Onpa niinkin, että kun tuo sopeutumisenergia on kokonaan käytetty, seurauksena on kuolema.
Sopeutumisenergian säästäminen on siis hyvin viisasta oman hyvinvointimme kannalta.
Jatkuvien muutosten kestäminen ja sietäminen on hyvin kuluttavaa. Jatkuvien muutosten syöverissä kuluu paljon tuota kallisarvoista sopeutumisenergiaa ja seurauksen voi olla jopa loppuunpalaminen, kun tuo energia loppuu. Moni burn outin kokenut sanoo, että sellaisesta ei välttämättä koskaan toivu kunnolla ja burn outin uusimisriski on myös suuri, koska vähiin käynyttä sopeutumisenergiaa ei saa takaisin.
Myös stressi kuluttaa tuota energiaa voimakkaasti, sillä stressaantuneessa tilassa mieli joutuu ponnistelemaan kaksin verroin ja energiaa kuluu tuplasti enemmän.
Loppuunpalamisen lisäksi myös liiallinen tylsistyminen (bore out) aiheuttaa meissä stressihormonien nousun ja siis kuluttaa myös tuota sopeutumisenergiaa.
Onkin tärkeää olla tasapainossa tekemisen ja tekemättömyyden, velvollisuuksien ja hauskanpidon sekä rentoutumisen ja aktiviteetin välillä, jotta voisimme hyvin ja energiatasomme olisi optimaalinen.
SOPEUTUMISENERGIAN SÄÄSTÄMINEN JA TASAPAINON SAAVUTTAMINEN:
Sopeutumisenergiaa voi myös säästää. Lepo, rentoutuminen ja mielihyvää tuottavat mielekkäät puuhat säästävät tuota energiaa.
On siis hyvin hyvin tärkeää palautua työstä kunnolla, tehdä itselle tärkeitä mielekkäitä puuhia ja rentoutua riittävästi
Rentouden merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä rentoutuneessa tilassa sopeutumisenergiaa kuluu muutostilanteissa huomattavasti vähemmän. Hyvin suuri merkitys hyvinvointiimme siis.
Levon ja aktiviteetin välinen tasapaino ontärkeää.
RENTOUTUKSEN MERKITYS SOPEUTUMISENERGIAN SÄÄSTÄMISESSÄ
Rentoutus on mahtava työkalu energian optimaaliseen käyttämiseen .
Rentoutus tasapainottaa autonomista hermostoa.
Rentoutus aktivoi liian passiivista ja rauhoitaa ylikierroksilla käyvää.
Rentoutus kohottaa mielialaa ja lisää hyvänolonhormonitasoja.
Rentoutus laskee stressihormonitasoja.
Rentoutuneessa mielentilassa toimintamme on tehokasta, muttei kuormittavaa.
Rentoutus tehostaa merkittävästi työstä palautumista
MELKO TEHOKAS TYÖKALU SIIS
SOPEUTUMISENERGIAN SÄÄSTÄMISEEN,
PITKÄN JA AKTIIVISEN ELÄMÄN SAAVUTTAMISEEN JA
KOKONAISVALTAISEN HYVINVOINNIN PARANTAMISEEN!!
JA VIELÄPÄ HYVIN HELPOLLA TAVALLA JA PIENELLÄ PANOSTAMISELLA!!!
15-20 MIN RENTOUTUSÄÄNITTEEN KUUNTELU PÄIVITTÄIN TAI MUUTAMAN KERRAN VIIKOSSA RIITTÄÄ!!
Käy ostamassa itsellesi sopiva rentoutus
VERKKOKAUPASTA
https://holvi.com/shop/rentoutusvalmennusrauha