RENTOUTUKSEN HELPPOUS – Rentoutusvalmennus Rauha

Rentoutusvalmennus Rauha

RENTOUTUKSEN HELPPOUS

Hämmästyn itsekin toistuvasti sitä, miten helppoa ja tehokasta rentoutuäänitteitä on käyttää. Tuntuu kerta kaikkiaan käsittämättömältä, että näin helpolla ja pienellä vaivalla voi omaa fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia lisätä hyvin laaja-alaisesti ja merkittävästi. Aina ei edes täysillä keskity kuuntelemaan äänitettä ja siltikin se vaikuttaa ja parantaa hyvinvointia.

Rentoutuksen voi suunnitella käytännössä ihan mihin tahansa alueeseen. Sen avulla voi parantaa itsetuntoa, avata tunnelukkoja, vahvistaa työminäkuvaa, parantaa itsetuntemusta jne. Rentoutus jo sinänsä saa aikaan lukuisia positiivisia terveydellisiä vaikutuksia (esim stressihormonien lasku) ja siihen liitetyt positiiviset suggestiot hoitavat mieltä hyvin laajalla kirjolla.

Itse käytän muutamia erilaisia rentoutuksia vaihdellen ja pyrin kuuntelemaan rentoutuksen vähintään 3-4 kertaa viikossa.

Kuuntelen rentoutusäänitteen, jos esim minun pitää olla tehokas ja saada paljon aikaiseksi, koska rentoutus tasapainottaa ja saa aikaiseksi optimaalisen työtehon, sekä parantaa keskittymistä.

Jos mielialani on alamaissa, auttaa rentoutus myös siihen, koska se kohottaa mielialaa. Luonteeseeni kuuluu taipumus pessimistisyyteen ja olen olllut hämmästynyt siitä, miten rentoutuksen positiivisuutta vahvistava vaikutus on auttanut pysymään positiivisessa ajatustavassa. (negatiivisuushan sairastuttaa ihmisen)

Olen myös introvertti ja jännitän uusia tilanteita ja ihmisiä. Koska rentoutus lisää itsehallinnan tunnetta ja parantaa muutoksen sietokykyä, minun on ollut paljon helpompi olla tälläisissä tilanteissa ja pysyä rentona.

Rentoutukseen liitetyillä positiivisilla suggestioilla voidaan vahvistaa mitä tahansa osa-aluetta. Olen pystynyt rentoutuksen avulla parantamaan huonoa itsetuntoani, saamaan paremman kosketuksen omaan itseeni ja sitä kautta muihin ihmisiin, avaamaan tunnelukkojani ja vahvistamaan työminäkuvaani. Rentoutuksien kuuntelu on hyvin kokonaisvaltaisesti muuttanut elämääni paljon parempaan suuntaan.

Voisi kuvitella, että kaiken tuon saavuttamiseksi tarvittaisiin pitkiä ja vaikeita prosesseja tai vuosikausien terapiaistuntoja tai loputonta itsetutkiskelua.

On vaikea uskoa, että 15-20min hyvin tehty rentoutus muutaman kerran viikossa riittää saamaan aikaan näin paljon positiivisia muutoksia hyvinvointiin.

Uskottava se kuitenkin on ja kuten sanoin hämmästyn vieläkin tuosta rentoutuksen tehokkuudesta ja helppokäyttöisyydestä päivittäin