Omia kokemuksia rentoutusvalmennuksen vaikutuksista – Rentoutusvalmennus Rauha

Rentoutusvalmennus Rauha

Omia kokemuksia rentoutusvalmennuksen vaikutuksista

Olen käyttänyt rentoutusta itsehoitomenetelmänä menestyksekkäästi. Rentoutus on  tehokas hoitomuoto. Rentoutus perustuu positiiviseen psykologiaan ja sen tarkoitus on rentoutuneessa tilassa vahvistaa positiivisia asioita, esim positiivista minäkuvaa, positiivista ajattelua, omia positiivisia puolia jne. Rentoutuksessa pyritään aktivoimaan meidän omia sisäisiä paranemisprosesseja lempeällä tavalla. Rentoutus ei siis ole terapiaa, vaan positiivisen psykologian hyödyntämistä esim mielikuvien ja suggestioiden avulla. Negatiiviset mallit ovat syvällä meidän alitajunnassamme ja niitä on vaikea muuttaa tietoisen ajattelun avulla, mutta rentoutuksessa se onnistuu.

Vähän omista taustoista:

Minulla oli hyvin traumaattinen lapsuus, joka oli tunneköyhää.  Minulla ei oikeastan ollut oikeita vanhempia, vaan kaksi narsistisesti käyttäytyvää aikuista, jotka pitivät minua lähinnä pelinappulana omissa peleissään. Isällä oli mielenterveysongelmia ja hän yritti itsemurhaa kaksi kertaa. Äidin kanssa suhde toimi niin, että olin lähinnä hänelle  vanhempi. Lapsuudessani koin paljon turvattomuutta, väheksyntää, arvottomuuden tunnetta ja mitätöintiä. Itsetuntoni onkin ollut oikeastaan olematon ja hain hyväksyntää ottamalla vastuuta mahdollisimman paljon muista ihmisistä, itseni täysin unohtaen. Koin olevani olemassa vain silloin, kun pidin muista huolta, muuten olin näkymätön.

Omat traumat puhkesivat vahvasti pintaan, kun sain omia lapsia, kuten usein käy.  Pystyin kyllä hoitamaan lapseni, koska olinhan mestari muista huolehtimisessa, mutta kaikki muu elämässäni tuntui pahalta, minun oli paha olla. Olin huonossa parisuhteessa ja voin todella huonosti. Jostain sisimmästäni löysin kuitenkin omaa sisäistä viisauttani ja aloin käsittelemään traumojani. Tätä traumojen aktiivista sisäistä käsittelyä kesti useita vuosia ja välillä koin monia epätivon hetkiä. Pahan olon määrä tuntui musertavalta ja loputtomalta. Tuntui, että syvin ja perimmäisin tunne oli kuitenkin halu kuolla. En kuitenkaan antanut periksi, vaan taistelin hyvivointini eteen ja pikkuhiljaa oloni koheni. Samalla kuitenkin huomasni, että kuinka kokonaisvaltasella tavalla traumani hallitsivat elämääni. Kuinka ne tuntuivat olevan joka sopukassa minussa: kehossa, mielessä ja sielussa. Kaikki tunteeni, tarpeeni ja ajatukseni värittyivät näiden traumojeni kautta, koin olevani kuin vankilassa.  Olen hyvin kehollinen ihminen ja minusta tuntui, että koko kehonikin oli täynnä kipeitä asioita.

Pikkuhiljaa vointini alkoi kuitenkin kohenemaan, mutta en todellakaan kokenut olevani täysin kunnossa. Aika ajoin koin huonompia kausia, jolloin toiminyakykyni oli lähes nollassa. Kävin kyllä työssä, mutta en kyennyt juuri muuhun.  Kun tälläisia traumoja käsittelee vuosikausia, niin alkaa tuntumaan, että ne hallitsevat jopa omaa persoonallisuutta ja oma minuus hukkuu kokonaan traumojen alle, tunne on todella ahdistava.

Ongelmia on siis riittänyt yllin kyllin.

Tänä päivänä koen, että olen elämäni kunnossa, kiitos siitä kuuluu suureksi osaksi rentousvalmennukselle. Olen pystynyt rentoutuksen avulla vahvistamaan kaikkea positiivista elämässäni voimallisella tavalla. Rentoutuksen avulla olen saanut niskaotteen traumoistani, ne eivät hallitse elämääni enää. Tunnistan kyllä niiden olemassaolon, ja uskon, että kun kokee traumaattisia asioita, niin jollain tasolla ne kulkee mukana aina. Positiivisuutta vahvistamalla traumat kuitenkin pienenevät hyvin pieniksi ja jopa merkityksettömiksi ja pystyn nauttimaan kaikesta hyvästä ja kauniista elämässäni ja olemaan kiitollinen hyvin monista asioista elämässäni. Positiivisuuden vahvistaminen auttaa myös siihen, että jos koen tarvetta käsitellä jotakin asiaa, niin sekin sujuu helpommin ja huomattavasti kevyemmin rentoutuksen avulla. Ennen koin, että elämä oli pelkkää selviytymistä päivästä toiseen, kun nykyään koen, että elän ihanaa elämääni.  Koen myös, että kaiken kokemani jälkeen minulla on myös paljon annettavaa muille ja omien kokemuksieni kautta ymmärrän ihmisten ongelmia syvällisemmin. Ihmisen mieli on hyvin viisas ja ja meillä on valtava kyky parantua traumaattisista ja vaikeistakin asioista. Rentoutuksella pyritään aktivoimaan tätä ihmisen omaa suurta  viisautta ja kykyä toipua vaikeista asioista hyvin lempeällä ja turvallisella tavalla. Olen saanut oman elämäni takaisin.