Parisuhde paremmaksi – Rentoutusvalmennus Rauha

Rentoutusvalmennus Rauha

Parisuhde paremmaksi

Parisuhde on todella laaja kokonaisuus ja siihen liittyy monenlaisia sidoksia. Kahta samanlaista parisuhdetta ei varmasti ole olemassakaan. Tutkitusti on todistettu,että hyvässä parisuhteessa elävät ihmiset voivat paremmin ja pidempään. Huono parisuhde sairastuttaa ja saa voimaan huonosti. Täydellistä parisuhdetta ei ole olemassakaan ja hyväänkin parisuhteeseen kuuluu kriisejä. Kriisien kautta meidän on tarkoitus kasvaa ihmisenä ja kriisin kautta parisuhteen on mahdollista syventyä ja saada uusia ulottuvuuksia.

Joskus saattaa tuntua, että parisuhde kaikkineen on vain niin vaikea ja vaativa asia, että valitsemme mieluummin elämän yksin, ilman parisuhdetta. Nykyään onkin mahdollista monenlaiset ratkaisut ja vanha parisuhdemalli, jossa on lähes pakollista valita puoliso ja elää samassa suhteessa koko elämänsä on onneksi mennyttä.

Parisuhde on kuitenkin parhaimmillaan ihana asia, läheinen ihmissuhde, jossa voi jakaa asioita, rakastaa ja tulla rakastetuksi, huolenpitoa, yheistä elämää. Onneksi nykyään voimme rakentaa parisuhteen itsemme näköiseksi, ilman yhteiskunnan tarkkaan määrittelemiä normeja.

Olen pohtinut parisuhteen kompastuskiviä ja rakentanut rentoutusvalmennuksen helpottamaan parisuhteen rakentamista. Valmennus sopii sekä parisuhteessa oleville, että myös parisuhdetta etsiville henkilöille. Avaan tässä rentoutusvalmennuksen sisältöä.

VANHAT OPITUT JA KOETUT PARISUHDEMALLIT

Meillä on saattanut olla parisuhteita, joissa ei ehkä kaikki ole mennyt mielemme mukaan, olemme kokeneet pettymyksiä, torjuntaa ja epäonnistumisia jne. Nämä muistot ja tunnetilat vaikuttavat helposti seuraaviinkin suhteisiimme. Saattaa myös olla, että kannamme negatiivisia parisuhdemalleja lapsuudestamme lähtien. Nämä tunne- ja toimintamallit saattavat olla syöpyneet hyvin syvälle alitajuntaamme ja niitä voi olla todella vaikea muuttaa, vaikka tiedostaisimmekin kyseiset ongelmat. Helposti käy myös niin, että toistamme samoja virheitä suhteesta toiseen. Rentoutusvalmennuksen ”Parisuhde paremmaksi” ensimmäinen rentoutus käsitteleekin juuri tätä asiaa. Rentoutuksen avulla voidaan purkaa alitajunnasta negatiivisia malleja ja toimintatapoja ja vahvistaa puolestaan positiivisia malleja ja toimintatapoja. Tällä tavalla voimme vaikuttaa kykyymme rakentaa parempia parisuhteita.

RAJAN VETÄMINEN PARISUHTEESSA

Itselleni ehkä vaikeinta parisuhteissa on ollut oman tilan säilyttäminen ja sen rajan vetäminen, miten paljon on valmis joustamaan. Huomaan aina toimivani samalla tavalla. Hurahdan täysillä suhteeseen ja se oma yksityinen minä unohtuu. Sitä ottaa huomioon toisen ihmisen, joustaa ja tekee liikaa kompromisseja yhteisen hyvän eteen. Sitä antaa kaikkensa ja yrittää parhaansa. Siinä sitten unohtuu se henkilö, johon se kumppani on alun perin rakastunut, se mielenkiintoinen persoona, jolla on oma minä, oma yksityisyys, omat yksityiset tarpeet ja oma tila. On vaikeaa löytää tasapaino ja vetää raja siihen miten paljon tarvitsee omaa tilaa ja miten paljon elää parisuhteelle. Rentoutusvalmennuksen ”Parisuhde paremmaksi” toisessa rentoutuksessa käsittelen tätä asiaa. Siinä rentoutuksen avulla selkeytetään alitajunnalle oman minän ja parisuhdeminän tasapaino sekä vahvistetaan ja selkeytetään rajan vetämistä parisuhteessa.

TUNTEET, TARPEET JA AJATUKSET PARISUHTEESSA

Meillä kaikilla on omat tunteemme, tarpeemme ja ajatuksemme, ja näiden jakamisesta kumppanin kanssa parisuhde hyvin pitkälle muodostuu. Joskus tuntuu, että parisuhteessa ikäänkuin taantuu, tavallaan palaa lapsen tasolle. Tuntuu, että odottaa kumppanin vastaavan kaikkiin mahdollisiin (ehkä täyttymättäkin jääneisiin) tunteisiin, tarpeisiin ja ajatuksiin. Kumppanin pitäisi olla meille kaikkea mahdollista: isä, äiti, paras ystävä jne. Aika raskas rooli ja myös mahdoton tehtävä kenenkään täyttää. Vastuuta omasta onnellisuudesta ei voi siirtää toisen harteille. Olisikin tärkeää tunnistaa itsessään nämä tunteet, tarpeet ja ajatukset, kuten myös mahdolliset pelot (esim. hylätyksi tulemisen pelko). Meidän pitäisi pystyä ottamaan vastuu niistä ja myös pystyä hallitsemaan tunteemme, tarpeemme ja ajatuksemme. Kuulostaa vaikealta ja haastavalta ja sitä se toki onkin, mutta ei mahdotonta. Voimme käsitellä pieniä asioita kerrallaan ja tällä tavalla päästä kohti haluamaamme lopputulosta. Rentoutusvalmennuksen ”Parisuhde paremmaksi” kolmas rentoutus käsittelee tätä laajaa aihealuetta. Rentoutuksessa voimme käsitellä turvallisesti ja miellyttävästi vaikeita asioita ja lisäksi rentoutus sisältää myös tunne/tarve/ ja ajatusmaailman tasapainottamista.

KUMPPANIN VALINTA JA PARISUHTEEN VAHVISTAMINEN

Usein toivoessamme parisuhdetta, saatamme mennä treffisivustoille, käymme treffeillä ja odotamme, että kumppani tupsahtaa elämäämme jostain, se elämämme prinssi tai prinsessa. Treffisivustoissa ja treffeillä käymisessä ei sinällään ole mitään vikaa, mutta meidän pitäisi nähdä ensin vähän vaivaa asian suhteen itsemme kanssa. Meidän pitäisi pohtia, että minkälaisen kumppanin haluamme ja minkälaisia ominaisuuksia toivomme hänellä olevan. Mutta kannattaisi miettiä myös, että minkälainen minä itse olen ja minkälainen kumppani sopisi juuri minulle . Kannattaisi myös miettiä, että mitä odottaa ja haluaa parisuhteelta, ihan konkreettisiakin asioita (esim haluaako asua yhdessä vai erikseen tai saako kumppanilla olla lapsia). Meillä kaikilla on oma sisäinen viisautemme, joka tässä nykymaailmassa helposti vähän hukkuu. Kun teemme ensin tämän syvällisen ajatusprosessin omista toiveistamme parisuhteeseemme liittyen, niin siitä seuraa, että oma sisäinen viisutemme alkaa ikään kuin ”kutsumaan” tätä sopivaa kumppania luoksemme ja säästymme turhalta säätämiseltä.

Jos olet jo parisuhteessa, voit vahvistaa sitä miettimällä kumppanisi hyviä ominaisuuksia. Voit myös pohtia, että mikä parisuhteessasi on hyvää ja miksi kumppanisi on sopiva juuri sinulle ja miksi haluat jakaa elämäsi juuri hänen kanssaan.

Rentoutusvalmennuksen ”Parisuhde paremmaksi” neljäs rentoutus helpottaa tätä kumppaninvalintaprosessia ja se myös vahvistaa olemassa olevaa parisuhdetta, Rentoutuksessa saadaan myös kosketus omaan sisäiseen viisauteemme

LOPUKSI
Kuten ehkä huomaat rentoutusvalmennuksessa ”Parisuhde paremmaksi” on pureuduttu parisuhteen mahdollisiin ongelmakohtiin melko laajalla kirjolla. Valmennukseen liittyy myös tehtäviä, joiden avulla voi tehostaa rentoutuksenvalmennusta, mutta myös pelkkä rentoutuksien kuunteleminen on tehokasta. Voit kuunnella kaikkia neljää rentoutusta oman mielesi mukaan, eli jos jokin niistä tuntuu mielekkäämmältä, voit kuunnella sitä enemmän jne.

Rentoutus on lempeä, turvallinen ja positiivinen keino päästä mahdollisien ongelmiemme alkulähteille ja myös vahvistaa positiivisia toimintatapoja.
Valitse vain rauhallinen hetki ja kuuntele rentoutus.